ג’אנק פוד והריון….
מכירות את הרגע הזה בערב שמשתלט עלינו חשק מטורף למשהו טעים ולא בהכרח בריא, ואנחנו מרגישות שאנחנו פשוט חייבות לאכול אותו? ברור.
אורנה, מיילדת, תזונאית ומאמנת כושר כאן כדי לשמח אותנו עם בשורות טובות: אפשר לצרוך קצת ג’אנק פוד גם בהריון, ובמקביל לשים לדברים הבאים:
נתחיל את הארוחה בירקות חלבון שהוכנו עם שומן בריא וננסה לדלג על הפחמימות. כך במקום אורז, תפוח אדמה או לחם, נתפנק בקינוח חלומי. לא נרגיש “מפוצצות” ונמזער חלקית את הקפיצה ברמות הסוכר.
בחרנו לאכול פחמימה? תמיד נשתדל שהיא תהיה מורכבת. למשל במקום אורז לבן – קינואה.
נאכל! אבל… נכין לבד. פיצה, גלידה, המבורגר או כל ג’אנק פוד אחר שנכין בעצמנו מחומרים בריאים ואיכותיים עדיף על פני אוכל מעובד שנרכוש מחוץ לבית.
עוד טיפ חשוב – ננסה לא לפזר את אכילת הג’אנק פוד לאורך כל היום.
ננסה לרכז אותו בארוחה אחת, ולמי שיכולה ורוצה כדאי לנסות ולתכנן זאת מראש.
נזרום. רק ננסה לבחור חטיף נכון יותר.
למשל פופקורן ביתי עם קצת שמן או חמאה עדיף על במבה שעדיפה על ביסלי
ככלל – ככל שיש פחות רכיבים על האריזה המשמעות היא שהמזון פחות מעובד. אז נשתדל לקנות חטיף שאנחנו מזהות את כל מה שיש בו ורשימת הרכיבים קצרה.
ולמי שאין רעיונות – מתכון מפנק בתגובה הראשונה
נתקן ב”אוכלים הולכים” (קרדיט לד”ר שון פורטל). הליכה מתונה אחרי ארוחת שחיתות תעזור לגוף לאזן במקצת את הקפיצה בסוכר.
ולא נשכח שאם ממש קשה לנו ושאנחנו כן חשות בצורך בשינוי – כדאי מאד שנפנה לעזרה מקצועית. שינוי ביחד תמיד יותר קל…
אורנה שוימר, מיילדת, תזונאית ומאמנת כושר